mobilverson sidhuvud

Senaste inläggen

Det va ett tag sen...

Senaste kommentarer

-

Jaha då har vi fått lite mer ordning på hemsidan...tänkte att vi skulle dela med oss lite hur vi tänker och tränar våra hästar även hur jobbet på gården fungerar och lite hur livet leker i största allmänhet !!
I helgen va det Örebro , vi har bara hoppat 2 inomhus tävlingar i år än så länge! Nja resultaten va vell inte strålande men känslan  va inte fel ! Hästarna hoppade snällt men några bommar föll !! Clicken gjorde en fin runda i 1,10!
Det är 2 tävlingar  nu på rad nästa helg är det Hamre sen är det Strömsholm, man får passa på och tävla nu innan vintern kommer på riktigt!!
 

Arkiv

Bara för att det börjar bli vinter och kallt, att tävlingarna lyser med sin frånvaro och att helgdagarna blir fler, betyder det inte att arbetet med hästarna läggs på hyllan

Däremot flyttar vi fokus. Vi utvärderar säsongen som gått och ser med förväntan fram emot tävlingssäsongen 2015.

Vi sammarbetar med Evidensia Djursjukkvård och under senaste månaden har  tillsammans med deras duktigar Veterinär Tillman gjort en "vintercheck" av hästarna.  Julie Och Tony som tälvat hårt hela året klarade check  utan en enda anmärkning vilket glädjer oss. Att göra dessa veterinärkoller ger ett litet kvitto på hur hästarna tar träning och tävling samt ger möjlighet att utreda ev problem innan de gått för långt.

Tony och Jolie ska nu inte hoppas så mycket under december utan går varjerande markarbete. Detta sker både  med stärkande dressyrpass och  jobb på bommar . Vad som även är viktigt är att dom får några dagar ledigt och kanske istället bara prommeneras för hand.

.Efter nyår kommer vi, om allt känns bra,  komma igång.med hoppträningarna igen.

4 åringarna som blir 5 jobbas på men även där är det viktigt att använda det sunda förnuftet att se /känna om dom är trötta i kroppen eller i huvudet!!

Planen är att komma ut och tävla ganska tidigt nästa säsong men till dess är det vinterträningen och det uppbyggande arbetet som kommer att få stort fokus.

 Man kan inte nog säga hur viktigt markarbetet är...sitter inte det så är det alltid något som går snett. Oavsätt om det är en bom som faller,  skador eller uteslutningar så kommer vi inte ifrån det -Grundarbetet med våra hästar får vi aldrig hoppa över...

Work , ride and get better!

Läs hela inlägget »

Att rida och tävla på heltid kräver att alla små delar  hela tiden förfinas. Både  träning av hästar, rutiner och sammarbetet i teamet måste fungera för att alla skall kunna oh orka prestera.

Genom att blogga här på sidan kommer vi göra vårt bästa för att ni skall få en inblick i arbetet med hästarna och vår filosofi gällande träning och tävling.

Det kommer bli känslor, dramatik och en och annan tankeställare...
...för är det något som livet med hästar handlar om så är det att hela tiden vara kritisk, målinriktad och att kunna hantera med - och motgångar.

Läs hela inlägget »

Länkar

-

Etiketter

-